AfbeeldingenLevering

TYVEK startnummers kunnen eenvoudig voor 100% worden gerecycled!

PROM’ES verzorgt graag de inname van uw TYVEK startnummers. Wij leveren, afhankelijk van de grootte van het evenement, een aantal startnummer-inzamel-containers.

Wij verzorgen:

  • De levering van startnummer-inzamel-containers
  • Het scheiden van startnummer en chip via een sociale werkplaats
  • Het recyclen van TYVEK tot grondstof voor verpakkingsfolie

Materiaalkeuze voor startnummers

PROM’ES levert TYVEK startnummers. TYVEK is een synthetisch materiaal, dat bestaat uit vezels van zuivere HDPE. Doordat onze startnummers uit slechts één soort materiaal bestaan, kunnen ze eenvoudig voor 100% worden gerecycled. Dit in tegenstelling tot startnummers, die zijn gemaakt van een materiaalsamenstelling, zoals Pretex. De materiaalvezels liggen in een web structuur, waardoor TYVEK startnummers zeer licht van gewicht zijn, maar toch niet scheuren. De PROM’ES-startnummers zijn gemaakt van slechts 55 g/m². TYVEK is qua eigenschappen ideaal voor de productie van startnummers: lichtgewicht, waterproof, scheur vast en perfect full colour te bedrukken.

Verhuur van startnummer-inzamel-containers

De materiaalsoort HDPE kan oneindig worden ingezet voor recycling. Behoud van deze grondstof is daarom van groot belang. PROM’ES verhuurt startnummer-inzamel-containers om de inname van startnummers te faciliteren. Met de verhuur van onze containers zorgen we ervoor dat organisatoren geen eigen containers hoeven aan te schaffen, die slechts één of enkele keren per jaar worden gebruikt. Onze containers worden tijdens het gehele hardloopseizoen ingezet en goed onderhouden. Op deze manier is (ver)huren een duurzame keuze. Afhankelijk van de grootte van het evenement en de opzet van het evenemententerrein bepalen we het benodigde aantal containers.  

Recycling

De startnummer-inzamel-containers worden bij een lokale sociale werkplaats geleegd. Daar worden startnummers, tijdregistratiechips en spelden gescheiden. De spelden worden hergebruikt door PROM’ES. De tijdregistratiechips zijn op dit moment restafval. Er is nauw contact met de leveranciers over mogelijkheden voor recycling, maar dit is lastig aangezien de chips worden gemaakt van materiaalsamenstellingen. Voor het recyclen van de startnummers werken we samen met PreZero. PreZero richt zich op het inzamelen en recyclen van afval tot grondstoffen voor nieuwe producten. Het bedrijf is gevestigd in het Nederlandse Arnhem. De startnummers gaan eerst door de sorteerinstallatie. In de sorteerinstallatie wordt eventuele verontreiniging met een trommelzeef, infraroodscanners, magneten en windshifters automatisch verwijderd. Het zuivere materiaal wordt in balen geperst en vervolgens verwerkt tot korrels (granulaat). Een laboratorium controleert de kwaliteit van de korrels. Tot slot vormen de korrels de nieuwe grondstof voor onder andere verpakkingsfolie.  

Offerte aanvragen
AfbeeldingenLevering
toon meer
toon minder
Hulp nodig of andere wensen? Bel ons.
Openingstijden
08:00-17:00
Bel ons
Terugbelverzoek